lørdag 19. desember 2009

PostHeaderIcon “Je e forbanna…”

Neida, skal ikke skrive om Sylvia Brustad, heller ikke Kjell Inge Røkke for den saks skyld.  Men jeg er forbanna, SKIKKELIG FORBANNA!

Jeg prøver til vanlig ikke å skrive sinte eller negative blogginnlegg, men denne gangen MÅ jeg bare skrive ut noe av sinnet jeg føler.

Jeg nevnte i et tidligere innlegg at jeg var uheldig og brakk håndleddet i midten av november.  Vel, jeg ble operert ved det lokale sykehuset, og det ble satt inn tre “pinner” for å stabilisere håndleddet. Jeg ble gipset og fikk beskjed om at gipsen og pinnene skulle fjernes 23. desember.  I mellomtiden har jeg vært til to kontroller, sist 8. desember, og fått vite at alt så fint ut.  På mine spørsmål om det er vanlig at det skal gjøre så innmari vondt så veldig lenge, har jeg fått til svar at det nok kom til å gå seg til.  Javel.  Hva vet vel jeg, jeg har heldigvis aldri brukket noe før.
 
Helt ut av det blå får jeg plutselig en telefon nå sist mandag ettermiddag.  En hyggelig mann presenterer seg som håndkirurg ved Universitetssykehuset i Nord-Norge, Tromsø.  Han hadde vært et par dager ved lokalsykehuset vårt og tilfeldigvis kommet over røntgenbildene av hånden min.  Og slik hånden min var fikset på så det slett ikke pent ut, jeg ville aldri få noen brukbar hånd slik det var.  Han ville at jeg skulle komme til Trømsø dagen etter, tirsdag, for så å bli operert på nytt onsdag.  Vel, hva sier man i en sånn situasjon?  Jeg fikk om sider spurt om hånden ville bli bra etter ny operasjon, og fikk det svar at den ville bli bedre enn den var nå!

Selvfølgelig dro jeg til Tromsø dagen etter.  Det første de gjorde da jeg kom var å fjerne gipsen og dra ut pinnene.  Og jeg fikk sjokk da jeg fikk se hånden, den så makaber ut!  Det så ut som om selve hånden var flyttet ca. 1,5 cm til siden i forhold til resten av armen. Jeg fikk der og da klar beskjed om at jeg ALDRI ville kunne få et normalt håndledd!  Og jeg ble, litt innpakket da, men ikke til å misforstå, oppfordret til å ta kontakt med Norsk Pasientskadeerstatning.  Jeg fikk vite at hvis bare lokalsykehuset hadde sendt meg til Tromsø med en gang, ville håndleddet mitt kunne blitt bra.  Men at det nå, etter 4 uker, var helt på grensen til at de kunne gjøre noe som helst i det hele tatt.

Onsdag ble jeg operert, og de hentet bein fra hoften for å prøve å “pusle” til håndleddet mitt så godt som mulig.  Og i går, fredag, fikk jeg dra hjem, gipset for nye uker og beskjed om at jeg ikke måtte belaste hånden de neste fire uker.

Jeg lever vanligvis etter det mantra at “å være sint/irritert på ting du likevel ikke får gjort noe med, er bortkastet energi”, men denne gangen funker det ikke.

Resultatet gjenstår selvfølgelig å se, men det blir spennende.  Uansett, tusen tusen takk til håndkirurg Harry Johansen og hans kollega Heidi Hanssen, samt resten av personalet ved Ortopedisk-/Plastikkirurgisk avdeling, UNN, Tromsø!  Dere er bare fantastiske!


Åhh...det føltes godt å få skrevet av seg litt sinne. :)

  

* * *9 kommentarer:

Hanne sa...

Huff så kjedelig, håper virkelig at hånden din blir bra igjen og at de utførte underverker på siste operasjon. Dette må være et mareritt for en strikker. Ønsker deg god bedring og ei riktig fin julefeiring. Så krysser jeg fingrene for at det går bra etter den siste operasjonen.

Epletreet sa...

Håper alt snur seg til det bedre. Det finnes uheldigvis også dårlige leger:(
Har opplevd slike selv og hørt om flere andre.
God jul til deg!

gyldenkron sa...

Fy, så utrolig kjedelig, og unødvendig. Leste om en lignende sak i Bergens Tidende i dag. Der hadde de fjernet et feil bein i hånden til pasienten. Håper du kommer deg raskt, og at hånden kan brukes i så stor grad som mulig.

Arielle sa...

Så utrolig kjedelig skjønner du er forbannet på sykehuset.
Får håpe du får brukt hånden etter dette.
Ha en fin siste adventshelg.

Vera sa...

Så grusomt!!! at det går an! Skjønner godt at du blir sint på dem... Håper håndledet ditt gror og du vil komme til å kunne bruk det fint i remtiden! Men det som er oppsiktsvekkende er at det skjer så ofte et uvitende leger bare ødeleger for folk!!! En jeg kjenner godt hadde akkurat samme opplevvelse: hun brakk håndledet og blei gipset med løfter om alt skal gå fint, for så å bli oppringt av noen bedre vitende leger emd beskjed å komme til sykehuset for å bli fikset på nytt. Det gikk fint med henne til slutt og håndledet fungere relativt bra men det er tydelig at det var der hun har hatt en skade :(
Ønsker deg bare masse god bedring og håper på at hånden din kan fungere så godt som mulig snart!

spøt-oline sa...

Jeg skjønner godt at du er forbannet og lei deg. Det hadde jeg vært også. Krysser fingrene for at legene nå har klart å gjøre det aller beste for håndleddet ditt. Ta kontakt med norsk pasientskadeerstatning så raskt som mulig. Lykke til.

amylin sa...

Å, det høres virkelig ikke bra ut. Du får søke erstatning, også krysser jeg virkelig fingrene for at operasjonen hjelper deg til å få et brukbart håndledd igjen.

Vanilje sa...

Oi, dette var trasig :( Bare håper at Harry har fått til dette (han er bare en supergod kirurg!). Så tror jeg også at du har en god sak ang pasientskadeerstating også. krysser fingrene og ønsker deg ei riktig god jul!

Berit/Tireb sa...

Oj, dette hørtes ikke bra ut. Jeg håper virkelig de har greid å fikse håndleddet ditt såpass i Tromsø at fremtidsutsiktene blir bedre enn det som frykts nå.
Masse god bedring til deg!