mandag 1. februar 2010

PostHeaderIcon Strikking, er det bevegelse eller belastning for håndledd?Ved siste kontroll i Tromsø ble heldigvis gipsen fjernet.  Den ble riktignok erstattet med en slags støttebandasje med skinner, visstnok kalt ortose, som jeg skal gå med fram til neste kontroll.  Men det var uansett  et stort framskritt, den kan jeg tross alt ta av f.eks. når jeg dusjer.  Fikk beskjed om at jeg også kunne ta den av for å bevege håndleddet, men ikke belaste.  Og her kommer jeg til poenget;   Strikking, er det bevegelse eller belastning for håndleddet?

Et av de store spenningsmomentene rundt hele håndleddsbruddet har jo vært om jeg noen gang ville kunne strikke igjen.  Tanken på ikke å kunne gjøre det har føltes som et mareritt.  Jeg har nesten ikke klart å vente med å finne ut av det, så min konklusjonen på spørsmålet i overskriften ble nok tolket til egen fordel – litt strikking er bevegelse, mye strikking kan kanskje/muligens/i spesielle tilfeller være belastning…

Jeg lette fram tykke pinner (4) og tykt garn (dobbel babyull – tok det første og beste nøstet jeg fant), og satte i gang.  Og det var mens jeg holdt på med dette at Byggmester Bobs slagord surret i hodet, litt omskrevet bare:Can I fix it?  Yes, I can!
Can I fix it? Yes, I can!

Nå skal det sies at hånden hovnet litt opp under dette forsøket, og spesielt vrangmaskene var ei utfordring.  Men nå vet jeg at jeg kan!  For å feire dette måtte jeg selvfølgelig en liten tur på garnbutikken, og fangsten ble 6 nøster Drops Merino Extra Fine, som skal bli til genser til mormors lille venn (se innlegget under).   Et knallgodt garn å strikke av og resultatet blir pent, selv hos meg.

Drops Merino Extra Fine

Sist uke har vi hatt ugjestmildt besøk av NORO-viruset.   En lite behagelig opplevelse, tro meg!   Her forresten et bilde av ei nydusja godjente på morfars arm, etter at hele jenta måtte plasseres i dusjkabinettet før vi kunne range av henne klær og bleie.  Sånn som skjer når dette viruset herjer. 


Godt når det er unnagjort 


Tirsdag bærer det tilbake til Trømsø for ny kontroll.  Og går det som jeg håper, så viser røntgenbildene at bruddet nå er grodd etter siste operasjon.  Da får jeg sansynligvis også lov til å belaste håndleddet fullt.  Joda, jeg er forespeilet måneder med opptrening før jeg får endelig svar på hvordan hånden fungerer når alt kommer til alt, men det går jo tross alt fremover.

***

4 kommentarer:

Siddis back home sa...

Lykke til på ny kontroll, håper det går fort med opptreningen! Ha en fin uke!

blomstermamma sa...

Krysser fingrene for kontrollen og håper strikkeformen er raskt på plass igjen. Ha en fin uke!

Hanne sa...

Dette var jo glad nyheter :D så bra at du får til å strikke. Du må passe på å ikke overbelaste hånden da :) Fysj, noro er ikke gode saker nei. Jeg jobber på avdeling for fordøyelses og leversykdommer og vet ALT om noro :P Ønsker deg lykke til på neste kontroll.

gyldenkron sa...

Så godt å høre at det i det minste er fremskritt. Håper du får helt klarering på tirsdag.