torsdag 17. september 2009

PostHeaderIcon Høst

Ja, så er sommeren 2009 definitivt historie. For øvrig den fineste sommeren på mange år her i nord. Dag etter dag med sol og temperaturer over 20 grader har vært herlig, og vi har nytt hver eneste solstråle.

Men nå er det bare å innse at det er over for i år. I dag nekter gradestokken å passere 6 grader, og nysnøen lyser godt opp oppi fjellene - når den ikke ligger skjult bak tåka. Men for all del, høsten kan være en flott årstid, så vi får satse på at det blir mange fine dager fremover.


Nysnø i fjellet


Lite oppdateringer i bloggen må godværet ta delvis skylda for, men sommeren har også vært en travel tid med mange gjøremål.

Bl.a. har vi endelig fått satt opp og malt stakittgjerde rundt tomta. Ikke for å holde egen hund innafor, for grei som han er så stikker han ikke av. Mer for å holde andre hunder ute fra å komme på plena vår og dr...!

Vi har også fått gjort en god del småpusk innomhus, pluss at vi holder på med et større prosjekt akkurat nå; skifting av vinduer på stua, kjøkkenet og to soverom. Samtidig med at vinduene blir skiftet benytter vi anledningen til å kvitte oss med "furuhelvete" som har prydet to av veggene i stua i ganske mange år nå, samt fjerne de innebygde gardinbrettene som har gjort at jeg ikke har kunnet benytte standard 220-lengde på gardiner. Disse prosjektene regner vi med å være ferdige med i løpet av neste uke. Gleder meg!


Sånn ser stua ut akkurat nå, men her skal lyse fine plater på veggene.
Pga. regn og vind har snekkerne bygd tak
av presenning over
verandaen, der saga og resten av verktøyet står.Og DA er det nok på tide å få gjort skikkelig rent i huset. Over ganske lang tid har jeg hatt en følelse av at Helserådet ville funnet myyye å sette fingeren på om de hadde dukket opp. Snekkerne "jobber i serie", som de sier, dvs. gjør seg ikke ferdig med ett rom av gangen, men jobber i alle rom samtidig. Upraktisk med hensyn til rengjøring, men ja, uhyre effektivt må jeg innrømme. Har prøvd å få unna den verste sagmugga på golvene hver kveld, men støvtørking og sånt har hatt liten hensikt all den tid det blir like ille igjen neste dag.


Og når også dette er unnagjort, ja da, DA går vi i gang med oppussing av arbeidsrommet mitt. Dette rommet, som til nå har gått under navnet "datarommet" får jeg nå til disposisjon helt for meg selv! JUHUU!!! Her skal vi legge nytt golv, veggene skal tapetseres og males, og det skal bli sååå lyst og fint atte. Jeg har også vært så heldig å "arve" et svært vinkelskrivebord, så nå får jeg god plass for både pc'en og symaskinen, som jeg til nå har måttet pakke bort mellom hver bruk. Symaskinen altså, ikke pc'en... Og garnskapene mine, ja de bor jo der fra før.

senyumsenyumsenyum


Håndarbeid har det blitt lite tid til i denne perioden, annet enn to par sokker da.

Cherry Swirl Socks skulle egentlig være til meg selv, men endte av en eller annen grunn opp med å passe min mann(!) RØDE sokker sto vel ikke øverst på ønskelista hans, men han fant ut at de kan være greie til hjemmebruk. Disse er strikket i Somoko fra Fleece Artist på p. 2,5. Har forresten lovet å strikke nye til han en mer maskulin farge.
angel

Cherry Swirl Socks


Men selv var jeg jo like fri for sokker, så da var det bare å legge opp til et nytt par. Denne gang ble det en modifisert utgave av Monkey Socks. Byttet ut alle vrangmaskene i mønsteret med rette masker, og jeg strikket dem som tå opp-sokker med kilehæl (gusset heel). Garnet er Denali fra Pagewood Farm, og også de er strikket på p. 2,5.


No Purl Monkey Socks

Siden jeg strikker ganske stramt plagdes jeg med å få avfellingskanten oppe løs nok, noe som løste seg da jeg knekte (hm... heter det knekte eller knekket?) koden på Italiensk avfelling. En metode å felle av på som jeg garantert kommer til å bruke på alle tå opp-sokker og genserhalser.


Italiensk avfellingsenyumsenyumsenyum

4 kommentarer:

sol sa...

Flotte sokker! Det er litt trist når sommeren er over, men høsten kan jo være utrolig fin. Lykke til med oppussinga :)

Hanne sa...

Så mye spennende dere har på gang i huset. Blir nok flott når det blir ferdig.
Nydelige sokker også.
God helg :-)
Pludrehanneklem

Stine sa...

Å knekke, knekker, knakk, har/hadde knukket, skal knekke? Det er i hvertfall min tolkning.

Søster/tante sa...

Knekke, knekker, knakk, har/hadde knekket - eller knekt - sier Tanums store rettskrivningsordbok,- men jeg liker det der med "knukket " ;-))