mandag 9. februar 2009

PostHeaderIcon Heldige meg

For noen måneder siden fikk jeg høre om ei bok som heter 'Alt om strikking og litt om hekling' av Hanna Jaacks. Det ante meg at dette kunne være ei bok som var verdt å eie, selv om jeg ikker er helt ny innafor strikkekunstens verden. Alltids noe å lære, andre ting kan jeg sikkert bli bedre på. Og selvfølgelig sitter jeg der av og til og lurer på hvordan jeg best gjør det ene eller det andre.


Søkte på diverse nettbokhandler, men det viser seg at boka ikke gis ut lengre (den er fra 80-tallet). Den var å finne på de fleste bibliotek, men altså ikke å få kjøpt. Men siden jeg ikke gir meg så lett, satte jeg i midten av desember inn en annonse på finn.no.
Og sånn gikk nu dagan…


Inntil nå sist fredag. Da kom det ei tekstmelding fra ei trivelig dame fra Bergens-traktene som sa at hun hadde boka, og lurte på om jeg hadde fått tak i den. Jeg svarte som sant var at det hadde jeg ikke (hele sannheten er at jeg hadde glemt både boka og annonsen). På spørsmål om hva hun skulle ha for den, svarte hun at det var greit hvis jeg dekket portoen. Om hun bare fikk adressen min skulle hun sende den. Jeg ga henne adressen, samtidig som jeg sa at selvfølgelig skulle hun ha betalt for boka, hun måtte bare bestemme en pris. Og mer hørte jeg ikke….


…før i dag, da lå boka i postkassa. Vedlagt lå en liten lapp med en koselig hilsen. :)


Boka er på vel 250 sider med mange flotte bilder/illustrasjoner, og ser ut til å inneholde svar på det meste man kan lure på innafor strikkekunsten. Alt fra grunnregler til forskjellige oppleggsmetoder og avfellingsmetoder, forskjellige måter å strikke hæl på, fargeskift, montering, dobbeltstrikking og mye, mye, mye mer. Har flere strikkebøker fra før, men ingen er så altomfattende som denne. Dette er ei bok jeg kommer til å få mye glede av! senyum

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ser jo at det er en bok fra 80-tallet men du er heldig som fikk tak i en slik skatt.. Sikkert mye flott på innsiden. Ha en fin uke.

Anonym sa...

Hei!
Koselig å ha besøk av deg i bloggen min:-) Og nå har jeg tittet i din - du har mye fint her:-)
Blir å titte innom deg med jevne mellomrom, legger deg til blogglista mi, om det er greit?
Ha ei flott uke videre!

Anonym sa...

Flott bok ser det ut som. Jeg kom over en hylle med strikkebøker på biblioteket, og har gått systematisk til verks og låner fra venstre mot høyre :-) så nå tror jeg at både felling, øking og perlestrikk sitter.

Anonym sa...

Bittami: Klart det er greit at du legger meg til på blogglista, synes det er koselig. :)

Muffin: Med tanke på alt det flotte du lager, og da spesielt de fine vottene, kan jeg vanskelig skjønne at det finnes noen bøker som har noe å lære deg. :)

Anonym sa...

Hei sann. Jeg fikk også fatt i samme boken på
på samme måte som du. Annonse på finn.
Jeg er også kjempeglad i den ! Vi må ta godt
vare på slike skatter. :)