Mine favorittoppskrifter: luftige hveteboller
Jeg kan ikke påberope meg å ha laget alle oppskriftene selv. I de tilfellene jeg vet hvem som er opphavsmann vil jeg selvfølgelig oppgi dette, men mange av oppskriftene jeg bruker er gamle, og hvor/hvem de kommer fra er forlengst gått i glemmeboken. Jeg har nok også endret på et og annet i flere av dem, i forhold til originalen. Vil legge dem ut her etter hvert.
Starter med luftige hveteboller.
I mange år slet jeg med å klare og bake luftige boller. Har prøvd utallige oppskrifter, noen bedre enn andre, men sjelden fikk jeg dem slik jeg ville ha dem. Dette inntil jeg for noen år siden kom over denne oppskrifta i et eller annet forum på den store vide verdensveven. Litt mer tidkrevende enn vanlige boller kanskje, i og med at væsken først skal kokes opp for så og kjøles ned igjen. I tillegg skal jo bollene heve minst 1 ½ - 2 timer. Men FOR et resultat, lubne, gylne, kjempegode og superluftige boller HVER gang du baker.
Lykke til!
1 kommentarer:
takk for at du deler oppskrift, disse skal jeg prøve.
Legg inn en kommentar